VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU DA OLDU AFGANLAR BOLU’DA DERNEK KURDU

17 Kasım 2022

...........................................

Gazete Bolu’dan Hızır İlyas Yıldırım’ın haberine göre Bolu’da Afganistan uyruklu vatandaşlar bir araya gelerek Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği’ni kurdu.

Bolu’da, ülkemize kaçak yollarla giren ve ikamet izni olan yaklaşık 2 bin Afgan bulunuyor. Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle göç eden ve ilimizde ikamet eden Afganlar ildeki çeşitli iş kollarında çalışıyor. Afganlar, Bolu Afganistan Gençleri Sosyal Kültürel ve Yardımlaşma Derneği’ni kurdu. Bolu Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü onayıyla açılmasına izin verilen derneğin adresi kayıtlarda Karamanlı Mahallesi, Yeni Sokak'taki bir apartman dairesi olarak gözüküyor. Kurucu Başkanlığını Nangyalai Omari isimli Afganistan vatandaşının yaptığı derneğin söz konusu adreste tabelası bulunmuyor.

TANJU ÖZCAN BU DURUMA NE DİYECEK?

Mültecilere yönelik söylemleriyle bilinen ve yabancı uyrukluların ülkelerine dönmeleri gerektiğini savunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, kentte kurulan Afgan derneği ile ilgili ne söyleyeceği şimdiden merak konusu.

Tanju Özcan, geçtiğimiz yıl katıldığı bir programda Afganlar ile ilgili, “Suriyeliler bizden yaklaşık 30 yıl gerideydi. Ama Afganlar 100 yıl geride. Adamlar sadece burkalı kadın görmüş. Şimdi yüzü açık bir kadın görünce bile ona tuhaf geliyor. Bu sosyal entegrasyonu sağlayabilmek mümkün değil. Adamlar savaşmaktan başka bir şey yapmamışlar 7 yaşından itibaren. Komşu köyle savaşmış, komşu kabileyle savaşmış, komşu kavimle savaşmış. Savaşmış da savaşmış." ifadelerini kullanmıştı.

Tanju Özcan’ın bu sözlerinin ardından Afganistanlı Sunatullah Saadat isimli bir gazeteci Özcan’ı ve Türk kadınlarını hedef alarak ağır hakaretler etmişti.

SURİYELİLER DE BOLU’DA DERNEK KURACAK MI?

Afganlar tarafından kurulan derneğin ardından yakın bir zamanda Suriyelilerin de Bolu’da dernek kuracağı tahmin ediliyor. Resmi rakamlara göre Bolu’da 4 binden fazla Suriyeli yaşıyor.

9 yorum yapılmış
  • Bolulu
    17 Kasım 2022 • 08:12
    Kurduğun dernek geleni alın kimlik siz kaçı taliban elkayde pkk TERÖRİST beli değil seçim zamanı törör başlar bu törör olayları hangi partinin oyunu artırıyor kimin işine yarıyo milet olarak da uyu yalım hav ölen yurt dışlarıma ne diyeyim
  • oktaykaynarca
    17 Kasım 2022 • 08:30
    bunlar daha iyi günlerimiz partide kuracaklardır hakkımızı hukukumuzu da istiyoruz diyecekler dir nesil bozulacak yani neyse seçimden sonra hepsi kendi isteğiyle gider zaten 5-6 ay daha sabır ederiz biz
  • Hadiordan
    17 Kasım 2022 • 10:39
    Tanju ne diyecekmiş ki.Suriyeli firmaya dağkent de 9000 metrekare yeri belediye satmadı mı? Cumhurbaşkanı olacakmış ya Tancı efendi.Sen daha yanındaki çalışana hükmedemiyorsun demezler mi.
  • Grek
    17 Kasım 2022 • 10:43
    Tanju bey sen daha Bolu Belediyesi ne entegre olamadın.Afkan ve Suriye lilerin entegre olamaması normal.Ben de bunları ülkemde istemiyorum.Ama sen de bir sus artık bıktırdın beee.Belediyed ki müdürlerini entegre et.İşler hep yarım yamalak.İşten anladıklarında şüpheliyim.
  • HakkKoz
    17 Kasım 2022 • 10:46
    100 sene gerideler. Bu insanlar ülkelerine geri gönderilmeli. Ülke Yol Geçen Hanı Oldu. Yarın bir gün her yer dilenci, her köşe başı uyuşturucu satıcısı olur. Ülkemde Suriyeli Afganlı İstemiyorum
  • brahim
    17 Kasım 2022 • 11:47
    Hey yavrum ne günlere kaldık boluda afgan derneği nereye gidiyoruz böle
  • murat
    18 Kasım 2022 • 00:51
    MHP İL BAŞKANİ SESİ YOK NEDENSE TANJU AÇTİRSAYDİ ANAMMM VER YANSİN BAKİN AKP Lİ MHP Lİ ARKADAŞLAR ARABDAN BİZE DOST OLMAZ BAKİNİZ BOMBALİ EYLEME SURİYE UYRUKLU KARDEŞLERİNİZ DEDİGİNİZ ADAMLAR YAPTI....VE HEPSİ SURİYE KÖKENLİ.... BİRİNİZ ÇİKİNDA YORUM YAPIN BUNLAR OSMANLIDAN BUYANA BİZİ SEVMEZLER HANİ NERDE VATAN MİLLET SAKARYA HANİİİİİİ MİLLİYETCİLİK TEK AMAÇ VAR CHP SİZE GÖRE VATAN HAYİNİ DİME....
  • BOLU
    18 Kasım 2022 • 00:51
    DNA MIZ DEĞİŞİYOR.
  • Bolu14
    18 Kasım 2022 • 07:08
    Ne güzel ne güzel ya bunların kimliği yok ne oldukları belirsiz bu nasıl bı iş anlamis değilim kim yaptırıyor bunları bunlara kimler izin veriyor Allah belalarını versin kim göz yumuyosa
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.