VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'YA REKOR KAR YAĞIŞI GELİYOR!

28 Kasım 2022

............................................

Afyon Kocatepe Üniversitesi İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, aralarında Bolu’nun da bulunduğu birçok il için rekor kar yağışı uyarısı yaptı. Bozkurt, “Çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz” dedi.

Kış mevsimine günler kala, vatandaşlar kar yağışının ne zaman başlayacağı sorusunu merak etmeye başladı. Sıcaklıklar, Kasım ayının başında bahar havasını aratmazken, ay ortası itibariyle kış mevsimin ayak seslerinin geldiğini hatırlattı. Geçtiğimiz yıl Bolu’da kar kalınlığı 70 santimin üzerine çıkmıştı ve ulaşımda ciddi problemler yaşanmıştı. Yoğun kar yağışına maruz kalan ilimiz için bu kış yine yoğun kar yağışı alacağı uyarıları iklim uzmanları tarafından açıklandı. Bu kapsamda açıklama yapan uzmanlar İstanbul, Bursa, Bolu ve Kocaeli gibi iller için tarih verdi. 

KAR YAĞIŞINDAN EN ÇOK ETKİLENECEK İLLER BELLİ OLDU: LİSTEDE BOLU DA VAR

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, yaptığı değerlendirmede Aralık'ın 10-15'i arasında ilk ciddi kış provası yapılacağını aktardı. Ocak ayında da yoğun ve etkili kar yağışı olacağını söyleyen Bozkurt, "Aralık'ın 20'sinden sonra özellikle yılbaşından itibaren 2022-2023 La Nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak ve ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz. Bu yoğun kar yağışı en fazla Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler etkilenecek” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.