VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BELEDİYESİ’NE 100 BİN LİRA TAZMİNAT DAVA AÇTI

2 Şubat 2023

......................................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nde çalışan kadın avukat H.N’nin belediyeye tesettürlü olduğu için mobbinge uğradığı gerekçesiyle 100 bin liralık tazminat davası açtığını açıkladı. Tanju Özcan, “böyle bir şikâyetten sonra bu arkadaşımız durup dururken başını açtı. Başını açtı diye uyarı cezası verdim. O da 100 bin liralık dava açmış” dedi.

Bolu Belediye Meclisi’nin şubat ayı ilk birleşiminde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyede çalışan avukat tarafından 100 bin liralık tazminat davası açtığını açıkladı. Başkan Tanju Özcan geçtiğimiz yıl şubat ayında, tesettürlü olduğu için mobbinge uğradığı iddiasında bulunan ve daha sonra baş örtüsünü çıkaran belediye çalışanı avukat H.N.’ye uyarı cezası vermişti. Bolu Belediyesi'nde 7 yıldır görev yapan kadın avukat H.N., belediyenin CHP'ye geçmesiyle birlikte adaletsiz bir şekilde hukuk işleri müdürlüğü görevinden alındığını, emekliliğe zorlandığını ve kendisini yıldırmak için çeşitli zorlamalara maruz kaldığını iddia ederek şikayetçi oldu. Aradan geçen 1 yılın ardından Avukat H.N., Bolu Belediyesi’ne aynı gerekçelerle 100 bin liralık tazminat dava açarak Tanju Özcan’ı CİMER’e şikayet etti.

“100 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞ”

Konuyu en başından anlatan Başkan Tanju Özcan, “Beni de üzen bir dava. Bir avukatımız bizim çalışan memur bir avukatımız. Bolu Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğine aktif olarak çalışıyor. 100 bin TL manevi tazminat davası açmış. ‘Bana mobbing uygulanıyor’ diyor. Gerekçe ne? Arkadaşlar bir uygulama başlattık. Disiplini sağlamak için. En başından anlatayım size. Dedik ki personel kartlarını okutacak her personel. Ben bunu sadece avukatlar için söylemedim. Kamu avukatları da kart okutmuyormuş. Çok önemli bir konu değil. Bundan sonra aldı yürüdü aldı yürüdü. Sürekli benimle ilgili şikâyet” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR ŞİKÂYETTEN SONRA BU ARKADAŞIMIZ DURUP DURURKEN BAŞINI AÇTI”

Avukat H.N’nin kendisini CİMER’e şikayet ettiğini söyleyen Başkan Özcan, “Şimdi bu arkadaşımız beni şikâyet etmiş CİMER'e. Bu konuya eski defterdar buna şahittir muhakkikliğini yaptı dosyanın. Demiş ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanım Tanju Bey sizden o kadar nefret ediyor ki, o nefret yüzünden ben tesettürlü olduğum için bana mobbing uyguluyor demiş. Güzel. Biz dedik savunmamızı verdik. Dedik ki biz kimsenin türbanıyla, başörtüsüyle uğraşmayız. Uğraşmıyorum da zaten. Bunu herkes biliyor. Böyle bir şikâyetten sonra ne oldu diyeceksiniz. Arkadaşlar böyle bir şikâyetten sonra bu arkadaşımız durup dururken başını açtı. Ben kendisinden savunma istedim. Dedim ki hanımefendi değerli arkadaşım seni zorlayan biri mi oldu? İş çevrenden, müdürlerinden, yönetim katından sana bir baskı mı geldi? Veya bir telkinde bulunan mı oldu? Sonra bir cevap vermiş konuyla ilgisi olmayan. Tekrar soruyorum dedim. Bakın, size böyle bir baskı falan yapıldıysa ben o kişilerle ilgili gerekli işlemi yapacağım dedim. ‘Hayır kişisel tercihim’ dedi. Peki o zaman dedim sen beni niye cumhurbaşkanına şikayet edip tesettürlüyüm diye bana mobbing uyguluyor? Diyorsun. Burada iyi niyet var mı? Ben de kendisine başını açtığı için uyarı cezası verdim. Hiç iyi niyetli bir davranış değil. Düşünün benim yerime koyun kendinizi, başını açtı diye uyarı cezası verdim. O da 100 bin liralık dava açmış” dedi.

 

 

3 yorum yapılmış
  • Adalet
    2 Şubat 2023 • 13:15
    İsin hakkaniyeti ne acaba perde arkasında kim var gerçekten olmuş niçin böyle olmuş sadece eleştiriyorum
  • ahlak
    3 Şubat 2023 • 01:26
    siyasetin de çivisi çıktı artık... hırs ihtiras açgözlülük aldı başını gidiyor, ama halk vergi ödesin
  • Gerek
    3 Şubat 2023 • 10:18
    Tancı her durumda karşısındaki ile alay ediyor.Ama o koltukta çok kalamayacaksın.Dur bunlar iyi günler sana daha ne tazminat davaları açılacak.Fikrimce hepsinde suçlu bulunursun.Açıkcası düşeceğin gün yakın.Bakalım o gün yine pişmiş kelle gibi sırıtırmısın.Kızarıp bozaracksın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.