VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALÇAK ADAM KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI....

10 Şubat 2023

....................

Yapımının 2013'te tamamlandığı belirtilen 12 katlı ve 250 daireli Rönesans Rezidans, depremde yıkıldı. Yüzlerce kişiye mezar olan rezidansı yapan müteahhitlerden biri, yurt dışına kaçmaya çalışırken yakayı ele verdi.

Hatay’ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı’nda, 2013 yılında tamamlandığı belirtilen, 250 dairesi bulunan 12 katlı Rönesans Rezidans, 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir oldu. Yapı, sarsıntı sırasında havuzunun bulunduğu bölgeye doğru devrildi, sokaktaki başka binaya da hasar verdi.

1000 KİŞİ YAŞIYORDU

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda vatandaş enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. 2013 yılında ‘Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans’ notuyla satışa çıkarılan rezidansın müteahhitleri hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Rezidansın, mimar Mehmet Yaşar Coşkun ve inşaat mühendisi Hüseyin Yalçın Coşkun tarafından yaptırıldığı belirtildi.  Mimar Coşkun olduğu belirtilen kişi, bugün yurt dışına kaçmak üzereyken İstanbul Havalimanı’nda yakalandı. Rezidansın inşaatının mühendisi olduğu öğrenilen Hüseyin Yalçın Coşkun’un da arandığı bildirildi.

4 yorum yapılmış
  • Paraiin
    10 Şubat 2023 • 11:14
    Bolu'dada rezidan adı altında 7. 8 katlı binalar yaılmaya başlandı. Birinci derce deprem fay hattı olan bölgede bu tür yapılaşmalar kesinlikle müsaade edilmemelidir.5 katlı binalar bile fazla umarım yetkililer yeni projelerde dikkate alırlar. Aksi halde vebal altında kalırlar.
  • brahim
    10 Şubat 2023 • 12:20
    Ya izin verenlere ne yapmak lazım
  • Bolu
    10 Şubat 2023 • 12:48
    Gölcük depreminde de veli göçeri bulmuştular günah keçisi adam içerde yatmadı bile şu anda imşaat yapıyor yine medyayı meşgul etmek neden o binaya ruhsat vereni, aylarca imar afı getirenleri cezalandırmıyoruz
  • ErsanTrk
    10 Şubat 2023 • 14:10
    Ömür boyu müebbet hapis cezası Almalı. İnsanların canına malına kasteddi. Binlerce insan bunun gibiler yüzünden yaşamını yitirdi. İnsanlara ev değil mezar sattılar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.