VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İYİ PARTİ'DEN ÇİFTÇİLERE VAATLER...

1 Mayıs 2023

..........................

İYİ Parti Bolu 1’nci sıra Milletvekili adayı Ahmet Örnekbaş, çiftçiler için vaatlerini sıralarken, “Millet İttifakı iktidarında 3 yıl boyunca mazotta yüzde 30, gübrede yüzde 25, yem, tohum, ilaç, elektrik ve sulama içinse yüzde 20 destek vereceğiz.” dedi.

Ahmet Örnekbaş, “Gittiğimiz her ilçede, her köyde vatandaşlarımıza bir dokunduk bin ah işittik. Ama bu ahlar bize değil ülkeyi yönetenlereydi. İktidarın yanlış ekonomi politikaları ve bu yanlış politikalar neticesinde artan maliyetler tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdi. Çiftçi sattığı hayvandan para kazanamıyor. Sattığı sütten para kazanamıyor. Mazota, gübreye, yeme, ekipmana para yetiştiremiyor. Sattıkları süt aldıkları yemi karşılamayınca, devamlı cepten para gidince çiftçilerimiz ya hayvanlarını satıyor ya da kesimhaneye gönderiyor. Çiftçiyi nefes alamaz hale getiren iktidar mensupları bu acı manzarayı sadece izlemekle yetiniyor” dedi.

VAATLERİNİ SIRALADI

“İlk olarak çiftçilerimizin traktör, biçerdöver, tarım makinaları gibi tarımsal üretim araçlarının ve canlı hayvan varlığının hiçbir şekilde haczedilmemesini sağlayacağız. 3 yıl boyunca mazotta yüzde 30, gübrede yüzde 25, yem, tohum, ilaç, elektrik ve sulama içinse yüzde 20 destek vereceğiz. Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulayacağız. Sulama ve elektrik faturalarını hasattan sonra tahsil edilmesini sağlayacağız.

Tarım sektöründe kullanılan mazottaki ÖTV yükünü kaldıracağız. Girdi destekleri çiftçi tarlasını sürmeden ödenecek. Tarımsal ürün alım fiyatlarını ekim öncesi ilan edecek, girdi desteklerini çiftçi tarlasını sürmeden, süt sağılmadan, besi hayvanı kesime gitmeden önce verecek, diğer destek ödemelerini üretim sonrası 90 gün içinde ödeyeceğiz. Çiftçilerimizin bankalardan ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredinin faizini silip, yeniden yapılandıracağız. Orman köylülerimizin gelirini artıracak alternatif geçim kaynakları oluşturacak, gerekli destek ve teşvikleri sağlayacağız.”

1 yorum yapılmış
  • Rasih
    1 Mayıs 2023 • 15:26
    Ne zannediyor bu kendini ya cidden komedi bile bile degil
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.