VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN 'KİMSE ÇIKMAZSA BEN VARIM' DEDİ

12 Haziran 2023

............................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanlığı'nın en çok İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakışacağını belirterek, “Bu cesareti kimse gösteremezse eğer, üzerimize vazife düşerse, böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam. Hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih, 'bu görevi sana yüklüyorum’ derse ben kaçınmam" dedi. Partisinden 1 yıl geçici yıl ihraç edilen Özcan'ın cezası bugün itibarıyla bitti. 

Tanju Özcan DHA Bolu Bölge Müdürü Murat Küçük’e konuştu. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yapılması planlanan kurultayda, değişimden yana olan isimler arasında yer aldığını açıkladı.

“İMAMOĞLU GÖREVDEN KAÇMAMALIDIR”

Özcan, kamuoyunda CHP'yi yönetebilecek en güçlü isim olarak Ekrem İmamoğlu'nu gördüğünü ifade ederek, “Gerçekten partiyi düşünen insanlar bu değişimin kaçınılmaz olduğunun farkına vardı. Teker teker açıklamalarıyla bunu kamuoyunun gündemine taşıyorlar. Burada amaç sayın genel başkanı da kırmadan çekilmesini sağlamak. Bu sadece genel başkan değişimi ile de yeterli kalmamalı. Tüzük değişikliği yapılmalı, parti programı yeniden yazılmalı. Çünkü çok eski bir program. Yeni kadrolarla yola devam edilmeli ve CHP’nin net çizgileri olmalı. Biz altılı masayı toplayarak herkese benzemeye çalıştık ama hiç kimseye benzeyemedik. Şu an kamuoyunda en güçlü isim Ekrem İmamoğlu. İmamoğlu bu görevden kaçmamalıdır, ben kaçmayacağını ümit ediyorum. Onun dışında CHP’yi yönetebilecek genç, nitelikli arkadaşlarımız da var" diye konuştu.

“KİMSE ÇIKMAZSA BEN ADAY OLURUM”

"Bu cesareti kimse gösteremezse eğer üzerimize vazife düşerse biz böyle bir siyasi hareketten ben şahsım adına kaçmam. Benim derdim ben değil.

Benim derdim parti, benim derdim ülkem. Parti elden gidiyor, ülke elden gidiyor. Bu aşamada en çok bu gömleği giymek Ekrem İmamoğlu’na yakışır.

Onun dışında alternatif isimler var. Ama bunların hiçbiri, ‘biz yokuz’ derse, siyasi tarih de, 'bu görevi sana yüklüyorum’ derse, ben kaçınmam. Hukuki bir engel olmadığını da düşünüyorum."

Burada hukuki engel çıkartmak, hukuki engel çıkartmak isteyenlerin lehine olmaz. Benim ilk tercihim Ekrem İmamoğlu, halkın tercihi Ekrem İmamoğlu. Sayın genel başkanın da bir ağabeylik, bir büyüklük yapmasını kendisinden bekliyoruz. Bu değişim sıkıntılı olmamalı.”

7 yorum yapılmış
  • YalnzAdam
    12 Haziran 2023 • 16:11
    Bu ne büyük bir ego nasıl bir had bilmezlik Bolu Belediyesini yönetemeyen biri Türkiye yi yönetmeye aday pes artık
  • zbolulu
    12 Haziran 2023 • 17:29
    Vallah Bolu'dan kim çıkarsa çıksın hangi partiden olursa olsun sırf memleketlim diye gurur duyarım… olur yada olmaz parti gözetmeksizin Bolu'dan bakan çıksın bakan yardımcıları olsun gurur duyarım bir bolulu olarak
  • Krolu
    12 Haziran 2023 • 19:37
    Bolunun Temsil hakkı büyükşehirlere göre düşük. Büyük şehirler nüfusları fazla olduğu için 10 -15 milletvekili alabiliyorlar. Bolu için bu sayı 3 ile sınırlı. Bu sınırlılık neticesinde gelen yatırımlar teşvikler vs. sınırlı olmakta, bu durum büyük etken. Tanju yerel seçimlerden hemen önce milletvekiliydi. Yerel seçimlere aday oldu ve bu temsil hakkını sonlandırarak belediye başkanı oldu. Bolu'nun temsil hakkı ikiye düştü. Şuanda ise suni gündemle
  • Mustafa
    13 Haziran 2023 • 01:36
    Yalnız adam ego değil cesaret diyecektim galiba... Helâl olsun büyük başkan
  • Hakan
    13 Haziran 2023 • 03:49
    Yav git yat assa git yat assa
  • AbidinBGLEN
    13 Haziran 2023 • 04:13
    çoook bakarsın dahaaaaa.....haydee....senin kendine saygın olsa,atılmış olduğun partiye genel bşkn olmayı mı?düşünüyosun....bldye bşk.ğı yapamadın kiiiiiii.....haydeeeee
  • YalnzAdam
    13 Haziran 2023 • 11:40
    Mustafa bey cesaret falan değil olmayacak duaya amin demek Tam bir ego şov peşinde koşuyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.