1 YIL ÖNCE ÇÖKEN YÖRESEL ÜRÜN PAZARI İÇİN TEKRAR İHALE YAPILDI

.............................

1 YIL ÖNCE ÇÖKEN YÖRESEL ÜRÜN PAZARI İÇİN TEKRAR İHALE YAPILDI
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu Belediyesi tarafından yaptırılan yöresel ürün pazarı, kaba inşaatı bitmek üzereyken geçen yıl mayıs ayında kendiliğinden çöktü. 1 yıl 1 aydır atıl halde bekleyen enkaz kaldırılmadı ve inşaat çalışmaları devam etmedi. Proje ve inşaat sürecindeki hatalar nedeniyle tamamlanamayan proje tepki çekerken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, inşaatın tamamlanması için ihaleye çıkıldığını ifade ederek, “Yeni bir müteahhit inşaatı tamamlama işini aldı. Bunlar süreç alan işlerdi. 2 hafta önce yeni müteahhite yer teslimi yapıldı. Bana verdikleri takvime göre eylül ya da ekim ayında tamamlanacak. Projede, taşıyıcı kolonlara daha az yük bindirecek şekilde kısmi bir değişikliğe de gidildi” dedi.

Haber: DHA

Bolu Belediyesi tarafından Anadolu Otoyolu Batı gişelerinin hemen yanında bulunan Kılıçarslan Mahallesi'ndeki araziye yöresel ürünlerin satılacağı bina için ihale yapıldı.

Yüklenici firmanın ihaleyi almasının ardından 2021 yılının Eylül ayında binanın temeli atıldı. İnşaat çalışmaları devam ederken geçtiğimiz yıl Mayıs ayında binanın bir bölümünde çökme meydana geldi. İnşaatın büyük kısmı hasar görürken çalışmalar da durduruldu.

Bolu Belediye Başkanlığı, inşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma hakkında dava açtı. 1 yıl 1 aydır atıl durumda bekleyen yöresel ürünler pazarı inşaatının tekrar yapılması için başka bir firma ile ikinci kez ihale yapıldı.

'YAZ SONUNDA TAMAMLAYIP HİZMETE AÇMIŞ OLACAĞIZ'

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yöresel ürünler pazarının Bolu’nun çok farklı mimarisine sahip yapılarından biri olarak planlanarak 2021 yılında ihalesinin yapıldığını ifade ederek, “Belirli bir aşamaya gelince müteahhit tıkandı. Son bloğun betonunu atarken hatalı uygulamaları sonucunda çökmeye sebebiyet verdi. İhale süreci ile verildiği için kesin hesabının çıkması gerekiyordu. Biz şu an müteahhit ile davalığız. Kesin hesabı titiz bir şekilde çıkartalım dedik. Ankara’dan bağımsız bir firma gelip yaptı. O işlem bitince yeni ihaleye çıkıldı. Yeni bir müteahhit tamamlama işini aldı.

Bunlar süreç alan işlerdi. 2 hafta önce yeni müteahhite yer teslimi yapıldı. Şu an çöken kısmı temizliyor. Bana verdikleri takvime göre Eylül ya da Ekim ayında tamamlanacak. Projede daha az yük bindirecek şekilde kısmi bir değişikliğe de gidildi. Çok fazla bir maliyet artışı olmadığını da benimle paylaştılar. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve maalesef müteahhitten kaynaklanan hatalarla bu gecikme yaşandı. Belediye başkanlığı sürecimde beni de en çok üzen olay buydu. Yaz sonunda tamamlayıp hizmete açmış olacağız.

Haber Fotoğrafları
1 YIL ÖNCE ÇÖKEN YÖRESEL ÜRÜN PAZARI İÇİN TEKRAR İHALE YAPILDI
1 YIL ÖNCE ÇÖKEN YÖRESEL ÜRÜN PAZARI İÇİN TEKRAR İHALE YAPILDI
1 YIL ÖNCE ÇÖKEN YÖRESEL ÜRÜN PAZARI İÇİN TEKRAR İHALE YAPILDI
1 YIL ÖNCE ÇÖKEN YÖRESEL ÜRÜN PAZARI İÇİN TEKRAR İHALE YAPILDI

2 yorum yapılmış

  • Ali (3 yıl önce)
    Tanju Baskan...Salıbeyler...alpağut bey bölgesinde Vatandaş madur.sözleşme var.imarlı arazilerde temel izni yok.aparman BİTDİ.Tapu alındı..oturma izni veremiyorsunuz...Bu mağduriyeti giderin...seçim yaklaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sebenli (3 yıl önce)
    Sen bu istilacılara karşı dik durdukça ben sana oy vermeye devam edeceğim Tanju başkan
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.