VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"AFGANLILARDAN ÇOBAN OLMAZ"

28 Haziran 2023

..........................

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde yaşayan ve hayatını çobanlık yaparak kazanan Timur Irmaklı, ülkemizdeki mülteci sorununa dikkat çekti. İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Afganlılar olmasa bu ülkede kim çobanlık yapacak” sözüne karşılık, “Afganlılar bu işi bilmiyorlar. Hayvanları sevmiyorlar onlara vuruyorlar. Hayvan sevmeyen çobanlık yapamaz” dedi.

Haber: Hamza Canbaş / Nilüfer Ertem

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Bayram Gazetesi

Timur Irmaklı köyde yaşayan ve hatta dağda çobanlık yapanların kendilerini geliştirmediğine söyledi.

Çok sık kitap okuması ve Atatürkçü düşünceyi benimsemesiyle yöre halkı tarafından da çok sevilen, hatta kendisine takılan “Atatürkçü Kral Çoban” lakabını da çok seviyor.

“ÇOBANLIK BASİT BİR İŞ DEĞİLDİR”

Timur Irmaklı, sürüngenlerden çok korktuğunu, ancak bütün hayvanları özellikle de koyunlarını çok sevdiğini, ülkemize gelen ve kırsal kesimlerde çobanlık yapan mülteci Afganlıların olmasından memnun olmadığını anlatarak, “Çobanlık öyle basit bir iş değildir. Sürüyü iyi takip etmek gerekir. Hayvanın hangi otu nerede yiyeceğini bilmek gerekir.

Beraberinde bulundurduğun bekçi köpeklerini çok iyi eğitmen gerekir. Onlarla anlaşabileceğin bir dilinin olması gerekir. Ama her şeyden önemlisi hayvanları sevmezsen bu işi yapamazsın. Ben Afganlı çobanların hayvanlara ellerindeki sopalarla vurduklarını görüyorum. Ben hiç sopa taşımam. Hayvanlara vurmam. Ayrıca çoban çevreci olmalı. Ben her gün dağlardan bir çuval şişe, kutu gibi çöpler topluyorum” diye konuştu.

“Dağdaki Çobanın oyu ile benimki bir mi?” diyen Aysun Kayacı’ya hiç alınmadığını hatta doğru söylediğini belirterek, Kayacı’yı desteklediğini de söyledi.

“ÇOBANLAR OKUMUYOR ARAŞTIRMIYOR”

Kıbrıscık’ta engelli bir ablasına bakan ve onun bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılayan Atatürkçü Kral Çoban, daha sonra şunları söyledi:

“Kırsalda herkes, ‘ben nasılsa köyde yaşıyorum, nasılsa çobanlık yapıyorum’ diyerek kendisini geliştirmiyor. Okumuyor, araştırmıyor ve gündemi takip etmiyor. Ben koyunların arkasında sürekli okurum. Cep telefonumdan da sürekli haberleri takip ederim. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum.”

1 yorum yapılmış
  • ilhamialtay
    28 Haziran 2023 • 18:21
    Atatürk'çü kral hemşerim timur kardeşimi tebrik ediyorum alın teriyle emeğiyle inancıyla geçimini sağlıyor kimseye boyun eğmeden dimdik ayakta kendisini kutlarım.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.