REKOR SICAKLIKLAR PEŞ PEŞE ORMAN YANGINLARI...

.......................

REKOR SICAKLIKLAR PEŞ PEŞE ORMAN YANGINLARI...
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu son yüzyılın rekor sıcaklıklarıyla mücadele ederken,  neredeyse her gün ormanlarda yangın meydana geliyor.

Bolu’da, 1929 yılından sonra en yüksek hava sıcaklığı geçtiğimiz gün yaşandı. Termometrelerin 42,8’i gösterdiği rekor sıcaklıklarla birlikte orman yangınları da arka arkaya geldi. Göynük ve Kıbrıscık’ta günlerdir aralıklarla çıkan orman yangınlarına Mudurnu da eklendi.

MUDURNU’DA DA ORMAN YANGINI

Yangın, Mudurnu ilçesine bağlı Dolayüz köyü mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıktı. Edinilen bilgiye göre, köyün yakınında bulunan ormandan henüz bilinmeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı. Kısa süre içerisinde arazinin de kuru olması sebebiyle yayılan alevler, geniş bir alana sirayet etti. Durum 177 Orman Yangını İhbar Hattı'na bildirildi. Olay yerine 2 helikopter, çok sayıda arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Alevlerin kontrol altına alınması için çalışma başlatıldı.

1 yorum yapılmış

  • merAKDA (2 yıl önce)
    en büyük neden cam kırıkları ve sigara izmaritleri
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.